Got Granite? Custom Cabinet Refacing, Tewksbury, NJ & New Hope, PA

Before: The kitchen cabinets in this Tewksbury, NJ home were custom made for the previous owners. The new owners appreciated that the kitchen cabinets were of excellent quality and made locally, but the knotty pine wasn't their preference. The granite countertops were only four years old, so to do a renovation with new cabinets of comparable quality would end of costing them over $70k. By budgeting about half of that amount for their cabinets they could have an upscale, custom refacing job which would look as though they invested in new, premium cabinets.

The home owners wanted solid cherry doors and features in a specific shade of cherry for the main cabinets and a different, darker finish on the island. They also wanted to give the island a furniture look and to get rid of the country bead board, to add nicer crowns and a "light rail" – the molding below the upper cabinets.



After: The main cabinets received new, full overlay doors, which were solid cherry and custom stained and glazed to their color preferences. Cherry crowns, side panels, and trim were also custom finished, then installed. The island was restyled with new doors, custom built posts, and coordinating side panels, all in a painted glazed cappuccino with rub-through finish.



Before: A New Hope, PA family systematically renovated the 15 year old house they recently purchased. The kitchen was the last room they addressed. Previously they installed new counters and backsplash, but now it was time to do something with the pickled, discolored cabinets. They also wanted to add more details to the cabinetry and keep the kitchen in line with other architectural features in the rest of the home.

A great space with lots of natural light, the owners wanted to give this much used room a cozy feel. They also loved rich neutral tones for their backdrops, with unexpected pops of color which could be swapped out when they are looking for a change.


The owners had a few minor renovation needs. They disliked the desk configuration along the back wall and preferred to dedicate that area to additional storage. They also weren't fond of the glass doors or the storage cubbies.


The island was also a challenge. Although it housed a microwave, it was basically a plain box which went straight to the floor and was too heavy for the small space. The main problem area was the wall oven, a particular area of dislike as the owners felt the space always looked unfinished.


After: New doors and all of the details transformed this space. The finish, our Sterling Pecan, has a color layer of pearlescent silver, making it the perfect complement for stainless steel. New cabinets for pot drawers replaced the desk and the full overlay doors hide the storage cubbies. The wall oven was framed out to give it more weight and a tailored look. A new island, with 8" legs, opens the space up a bit. A new counter for the island will complete the upgrade.




New Hope, PA, Before: Yes, we know this isn't a kitchen. While we were completing the above kitchen the clients asked us to also take a look at the dressing room off the master bedroom. The roome was basic, the room was off balance, and the linen closet was a behemoth in the space. The cabinets were rather cheap and not worth the effort and cost to reface.


After: The linen closet was removed, the walls were redone, and the portion of the floor under the old vanity and closet was replaced and stained to match. The main wall received a decorative plaster treatment.

We built a new, custom cherry vanity, custom finished to match floating sink vanities in the master bath. The master bath has simple lines and some great modern touches, so these cabinets were designed to be a bit sleeker and transitional in style. This new piece was designed to be symmetrical and to offer plenty of storage. Pullouts for laundry and grooming items were installed. The actual vanity portion was angled in towards the wall. In addition to opening up the space, it was now less stressful on the client’s back to sit or stand at the unit and bend in close to the mirror. Finally, instead of going all the way to the floor, we built the vanity with tapered legs so it floats a bit and opens up the space.